Porto Kòrsou als potentiële investeerder raffinaderij

Picture1

De zoektocht naar een nieuwe investeerder voor de raffinaderij is nog steeds in volle bloei. Naar aanleiding van de aangifte tegen Caribbean Petroleum Rafinery (CPR), was CPR genoodzaakt zich terug te trekken als potentiële kandidaat.

De zoektocht naar een nieuwe investeerder staat bij premier Gilmar Pisas hoog op zijn to-do lijst. In de Statenvergadering van vorige week heeft Pisas verschillende fractieleden opgeroepen om mee te denken over mogelijke partijen voor een heropening van de raffinaderij.

De ontwikkelingsorganisatie Porto Kòrsou heeft in dit kader zijn interesses nogmaals geuit. Porto Kòrsou heeft als doel om het terrein van Isla op een duurzame manier te ontwikkelen. Met duurzaam wordt  een stedelijk leven bedoeld, waaronder jachthavens en duurzame industrieën zoals biochemie, bio-energie, waterstofproductie en innovatieve landbouw.

Vorig jaar heeft Porto Kòrsou een plan opgesteld met het idee voor een nieuwe stad op het terrein van de raffinaderij. In het plan staat ook een stappenplan omschreven van hoe het terrein na 100 jaar vervuiling weer schoongemaakt kan worden.

Porto Kòrsou heeft op 14 februari 2023 een brief naar premier Pisas verstuurd met hun alternatieve plannen voor de raffinaderij. De overheid heeft hier nog geen reactie op gegeven.

nl_NL