mens & recht

Masterclass

de organisatie van nu

Een Masterclass voor iedereen die op de hoogte moet en wil zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op HR-gebied en de meest actuele regels op het gebied van het arbeidsrecht.

Curacao – 19 april, 2 & 3 mei 2023

De organisatie van nu

De uitdagingen van de organisaties van nu zijn nooit zo divers en complex geweest. Hybride werken, moeilijk vervulbare vacatures, technologische ontwikkelingen en verschillende generaties op de werkvloer. Nieuwe medewerkers zijn vaak uit de generatie Y en Z.


COVID-19 heeft deze veranderingen in een stroomversnelling gebracht. Denk aan de noodzaak om uw personeel hybride te laten werken of volledig thuis. Was uw organisatie daarop voorbereid? Maakte uw organisatie gebruik van een thuiswerkovereenkomst of hebben de plotselinge lockdowns juist voor interne conflicten gezorgd?


De ontwikkeling van een andere mentaliteit van de werknemer van nu vormt ook onderdeel van de veranderingen in de dynamiek op de werkvloer. U heeft het vast gemerkt dat de Millenials vandaag de dag niet meer tot aan hun pensioen bij dezelfde werkgever blijven werken en als generatie Z geen doorgroeimogelijkheden ziet of geen mogelijkheden voor een goede balans tussen werk en privé, dan zijn ze na een jaar al aan het solliciteren op een nieuwe baan of starten ze hun eigen bedrijf. En als we de voorspellingen mogen geloven is generatie Z degenen die de werkvloer aan het bepalen zijn. Een werkgever die nog in zijn/haar vacatures opneemt dat de werknemer niet moet beschikken over een 9 tot 5 mentaliteit loopt achter de feiten aan. De ambitieuze werknemer van nu wordt daardoor niet meer aangetrokken.


Het ontbreken van potentieel talent binnen uw organisatie zorgt er zowel op de korte als de lange termijn dat uw bedrijf niet meegroeit met de tijd of continue extra kosten maakt voor tijdelijke krachten en een hogere belasting van uw huidige personeelsbestand. Daarom is het nu tijd voor nieuwe inzichten over hoe personeel aan te trekken en te behouden. Het is nu tijd voor een nieuwe manier van werken en vooruit kijken. Maar hoe kunnen wij het HR-beleid en de arbeidsvoorwaarden laten aansluiten aan deze veranderingen? Hoe kunnen de organisaties van nu aantrekkelijk blijven voor alle generaties en tegelijkertijd toekomstbestendig?

Tijdens deze 3-daagse Masterclass geven wij antwoord op deze vragen zowel vanuit HR strategisch als juridisch perspectief.

Doelgroep      

Deze Masterclass is voor iedereen die op de hoogte moet en wil zijn van de belangrijkste ontwikkelingen op HR-gebied en de meest actuele regels op het gebied van het arbeidsrecht.

Deze Masterclass is m.n. bedoeld voor leidinggevenden, HR-deskundigen en iedereen die in zijn/ haar dagelijks werk met deze uitdagingen te maken hebben. U bent binnen de organisatie betrokken of verantwoordelijk voor het HR-beleid en de daaraan gerelateerde zaken. U wilt op de hoogte zijn van recente wet- en regelgeving én jurisprudentie binnen het arbeidsrecht.

Wilt u op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op HR-gebied en de meest actuele regels op het gebied van arbeidsrecht?

Sprekers

mr. Didi M. Wildeman

Didi Wildeman is ruim 8 jaar werkzaam als advocaat en mediator op Curacao. Haar werkgebied strekt zich ook uit over Bonaire, Aruba, Suriname en Nederland.  Didi is een sparringspartner, adviseur en vertrouwenspersoon. Zij geeft praktisch advies en duidelijke begeleiding op het gebied van arbeidsrecht en contractenrecht. Didi denkt mee over de situatie met oog voor toekomstige belangen. Er is altijd een oplossing en wat haar betreft kan het recht in het voordeel van partijen worden ingezet om de onderlinge relatie te optimaliseren en kosten te besparen. Didi staat zakelijke cliënten bij als interim-manager of als huisadvocaat.

In 2019 richtte zij het advocatenkantoor Wildeman Legal & Mediation op. Een advocatenkantoor dat bij het bepalen van de strategie, rekening houdt met zowel het juridische, financiële en toekomstige belang van haar cliënten.

Website: wildemanlegal.com

Edmina Strickx, MBA

Edmina Strickx is al meer dan 30 jaar werkzaam op het gebied van Human Resources. De afgelopen 20 jaar heeft zij diverse functies bekleed op management en strategisch niveau. Zij is een expert op het gebied van HR strategie & Innovatie en Change Management.

Haar ervaring heeft zij opgedaan zowel lokaal als internationaal bij (semi) overheid, financiële, gezondheid, logistieke en de luchtvaart industrie. Zij is ook een professionele trainer en docent.

Sinds 2021 heeft zij haar eigen bedrijf HR Talented Solutions en ondersteunt zij in dat kader bedrijven met strategisch HR, transformatie en Change Management en andere HR gerelateerde vraagstukken. Daarnaast is zij een DISC gecertificeerde behavioral consultant.

Masterclass

de organisatie van nu
NAf  1,750 Excl. 6% OB
 • Een 3-daagse Masterclass vanuit HR strategisch en juridisch perspectief
 • U ontvangt een certificaat na succesvolle afronding
 • Incl. koffie, thee en verzorgde lunch

Programma

Wordt binnenkort bekendgemaakt.

19 april 2023


Arbeidsvoorwaarden

 • 9:00 – 9:30
  Ontvangst
 • 9:30 – 10:00
  Juridische praktijkervaringen
 • 10:00 – 10:30
  Arbeidsvoorwaarden, CAO en vakbond
 • 10:30 – 10:45
  Pauze
 • 10:45 – 11:15
  Praktijk casus
 • 11:15 – 12:00
  Lunch pauze
 • 13:30 – 14:30
  Thuiswerkovereenkomst & hybride werken
 • 14:30 – 14:45
  Pauze
 • 14:45 – 15:30
  Evaluatie en afsluiting

2 mei 2023


HR voor de toekomst

 • 9:00 – 9:30
  Ontvangst
 • 9:30 – 10:00
  Introductie en kennismaking
 • 10:00 – 10:30
  HR-strategie versus HR praktijk
 • 10:30 – 10:45
  Pauze
 • 10:45 – 11:15
  De arbeidskracht van nu
 • 11:15 – 12:00
  Lunch pauze
 • 13:30 – 14:30
  De strategische pilaren van HR
 • 14:30 – 14:45
  Pauze
 • 14:45 – 15:30
  Evaluatie en afsluiting

3 mei 2023


Examen Casuïstiek

 • 9:00 – 9:30
  Ontvangst
 • 9:30 – 10:30
  Groepsopdracht praktijkcasus
 • 10:30 – 11:15
  Bespreken casus
 • 11:15 – 11:30
  Pauze
 • 11:30 – 12:30
  Bespreken casus, vragenronde en certificaat uitreiking

Locatie

Bon Bini Business Center Curacao

Voorwaarden

Reguliere annuleringsvoorwaarden

Uw inschrijving is alleen schriftelijk te annuleren. U kunt tot uiterlijk vier weken voor de Masterclass kosteloos annuleren. In geval van annulering na vier tot twee weken voor aanvang van de Masterclass is afnemer 25% van het inschrijfgeld verschuldigd.

Meld u uzelf binnen twee weken voor aanvang af, of bent u afwezig zonder annulering? Dan zijn we helaas genoodzaakt het volledige inschrijfbedrag te berekenen. U kunt bij verhindering natuurlijk altijd een vervanger van uw inschrijving gebruik laten maken.

Annuleringen of plaatsvervangers kunt u doorgeven via info@wildemanlegal.com.

Verhindering

Bent u verhinderd en kunt u de Masterclass niet bijwonen? U kunt kosteloos een plaatsvervanger bij ons aanmelden. Dit kan via info@wildemanlegal.com.

2023 © copyright Wildeman Legal & HR Talented Solutions
Design by LIZZY.

2023 © copyright Wildeman Legal & HR Talented Solutions
Design by LIZZY.

nl_NL

Meld u aan voor de

Masterclass

de organisatie van nu

Curacao – 19 april, 2 en 3 mei 2023