De Legally Minded podcast

WhatsApp Image 2023-02-10 at 18.12.40

Een podcast? Dat stond al lang op onze bucket list! Vanaf nu is dat een feit!

De Legally Minded Podcast is een podcast waarin we praten over actuele juridische onderwerpen. Zaken die we tegenkomen in onze praktijk. Wat wij heel veel zien is dat, vooral ondernemers en organisaties, veel te laat een advocaat of een legal advisor inschakelen en als ze het doen is het meestal al vijf voor twaalf!

De wens is om veilig te kunnen groeien en veilig te kunnen ondernemen en om dat te kunnen doen, moet er in ieder geval een goede basis zijn. Als je dit niet hebt, zie je dat wanneer die groei er eenmaal is het steeds moeilijker is om te doen waar je daadwerkelijk goed in bent.

Met deze podcast willen wij ondernemers en organisaties ervan bewustmaken dat het goed is om een legal gesprekspartner te hebben. Juist in zaken waarin je nog niet naar een rechter hoeft of wanneer “het huis nog niet in brand staat”.

In de eerste aflevering van de podcast stellen mr. Didi Wildeman en mr. Jessottiz Baart zich voor. Samen met 3 andere collega’s vormen zij Wildeman Legal.

Mr. Didi Wildeman – Advocaat & Mediator

Mr. Wildeman is al negen jaar advocaat op Curaçao en is haar eigen praktijk gestart omdat ze het anders wilde doen dan hoe de klassieke advocatenkantoren. Ze wilde in eerste instantie ervoor zorgen dat mensen zich op hun gemak voelde wanneer ze bij haar in de stoel zitten. Een stukje betrokkenheid van een advocaat is erg belangrijk!

Naast advocaat is mr. Wildeman ook mediator. Mediation is voornamelijk het begeleiden van onderhandelingen. Het kunnen onderhandelingen zijn tussen werknemer en werkgever, tussen twee een zakelijke partijen of familierecht. Tijdens de conflictbemiddeling is het belangrijk dat er een neutrale partij aan tafel zit, die partijen in staat stelt om goed te luisteren naar elkaars belangen. En om ervoor te zorgen dat je afspraken maakt die ook houdbaar zijn.

Het maakt niet uit of je een eenmanszaak, bedrijf of grote organisatie bent. Het is belangrijk om zo vroeg mogelijk je zaken geregeld te hebben, om problemen en conflicten te voorkomen. De Legally Minded Podcast helpt je op weg!

nl_NL