Daniëlle: Een gedreven Masterstudent in de laatste fase van haar Studie

20240223 - Graphic

Masterstudent Daniëlle van Voorst loopt inmiddels enkele weken stage bij ons kantoor. Haar academische reis begon met een vierjarige HBO rechten opleiding, waarna ze besloot om haar rechtenstudie op de Vrije Universiteit in Amsterdam voort te zetten. Daniëlle rond daar momenteel haar master Privaatrecht af (dezelfde master als die mr. Wildeman destijds heeft gevolgd, ook aan die universiteit).

Naast haar toewijding aan haar studie heeft zij ook bijna vijf jaar ervaring opgedaan als juridisch adviseur bij een vooraanstaande branchevereniging voor retailers. Deze rol heeft Daniëlle niet alleen praktische kennis en vaardigheden opgeleverd, maar ook diepgaand inzicht in de juridische uitdagingen waarmee organisaties in de praktijk worden geconfronteerd.

Afgelopen jaar heeft Daniëlle met haar familie het eiland bezocht en is haar passie voor duiken ontstaan. Het was hierom makkelijk toen ze hoorde dat ze haar stage ook in het buitenland mocht lopen om voor Curaçao te kiezen.

“Op mijn eerste dag heb ik samen met Nethania Hill het Gerecht bezocht. Ik merkte al meteen op dat het procesrecht op Curaçao heel anders in elkaar zit dan in Nederland. In Nederland worden bijvoorbeeld dagvaardingen of verzoekschriften door middel van een deurwaarder ingediend, op Curaçao moet je zelf een bezoek brengen aan het Gerecht en worden zaken alleen aangebracht aan de hand van een verzoekschrift. In mijn eerste week werd ik al direct in het diepe gegooid door Didi. Ik moest een onderbouwing voor een schorsingsverzoek schrijven, een pleitnota inzake contractenrecht en een memo inzake familierecht. Iedere dag is druk en anders, daar hou ik ontzettend van. Ik leer erg veel van Didi en dat maakt dat ik iedere dag alleen maar enthousiaster ben geworden over de werkzaamheden als advocaat op Curaçao. To be continued…”

Over de auteurs

Wildeman Legal

Lees andere blogs van deze auteur
nl_NL