Curaçao in cassatie tegen homohuwelijk

lgbtq-flag

Op 6 december 2022 heeft het Gemeenschappelijk Hof bevestigd dat partners van hetzelfde geslacht met elkaar moeten kunnen trouwen. Het Hof is van oordeel dat uitsluiting van stellen met hetzelfde geslacht voor het huwelijk in strijd is met het discriminatieverbod en onverenigbaar met de Staatsregeling.

De Curaçaose regering kan zich niet met dit standpunt verenigen en gaat in cassatie tegen de uitspraak van het Hof. De regering is van mening dat er zowel nationaal als internationaal geen juridische verplichting bestaat om het traditionele huwelijk open te stellen voor mensen van hetzelfde geslacht.

Cassatie houdt in dat de zaak wordt behandeld door het hoogste gerechtshof van onze regio, de Hoge Raad in Nederland. Een procespartij kan in cassatie als deze partij meent dat het Hof fouten heeft gemaakt. De Hoge Raad kan het verzoek gegrond of ongegrond verklaren. Wanneer het verzoek gegrond is dan wordt de uitspraak van het Hof vernietigd. Is het verzoek ongegrond dan blijft de uitspraak in stand.

ECLI:NL:OGHACMB:2022:134

nl_NL